b2c sales programma's

Practitioner Opleiding in B2C Sales

Dit Programma is ons instap-programma meet slechts 2 Digitale Coaching Modules. Desalniettemin, twee erg belangrijke Modules, want als een Salesrep niet kan ‘closen’ en niet kan omgaan met de aankoop-aarzelingen of objecties van klanten, heeft dat een enorme impact op zijn of haar resultaten. Eens u uw Salesteam van deze noodzakelijke kennis voorziet, zal u ook de gemiddelde score meteen zien verbeteren.  

Dit B2C Sales Programma bestaat uit de volgende twee Modules:

  • Afsluittechnieken
  • Objectiebehandeling

Totaal

36 Opleidingsmovies

Afsluittechnieken

Afsluiten is zelfs voor ervaren verkopers een heikel thema.  Na het volgen van deze module kan een verkoper afsluiten op verschillende manieren en vooral op een manier die ‘smooth’ overkomt bij de klanten.  Afsluiten, het herkennen van koopsignalen en anticiperen op de toekomst (afsluiten zonder de afsluitende vraag te stellen) zullen behoren tot de vaardigheden van elke verkoper die deze Digitale Coaching Module volgt.  Wie niet vlot leert afsluiten blijft zijn ganse sales-carrière hangen op het niveau van een offerteaanbieder.  Een hoge score is enkel weggelegd voor wie soepel en vlot leert ‘closen’.

Objectiebehandeling

Op een afsluitende vraag volgt een ‘ja’ of ‘een objectie’.  Objecties komen in vele vormen.  Denk maar even aan objecties als ‘nadenken’, ‘te duur’, ‘prijs vergelijken’ of ‘wij beslissen nooit van de eerste keer’.  Als verkoper heb je twee keuzes.  Ofwel ‘koop’ je de objectie van de klant (die heel dikwijls een ‘fake’ objectie is) en ‘hoop’ je dat je klant de volgende week terug komt.  Of je leert omgaan met objecties, bijvoorbeeld door het volgend van deze Digitale Coaching Module, en dan ‘begint’ de verkoop pas op het moment dat de eerste objectie boven water komt.

Uw SALESTEAM zal met dit Programma o.a. de KENNIS verwerven om:

  • Op een zachte en respectvolle, maar ook op een erg duidelijke manier om het order te vragen
  • Tijdens het gesprek, door middel van een ‘trial-close’ al te weten of een mogelijke verkoop vandaag mogelijk is
  • Al binnen de eerste 10 minuten, dankzij de ‘starttechniek’ al weten of aan de criteria voldaan is om vandaag aan deze klanten te verkopen
  • WAAROM het zo belangrijk is om deze afsluittechnieken effectief aan te leren en in te zetten
  • HOE ze kunnen anticiperen op OBJECTIES als ‘nadenken’, ‘te duur’, ‘ergens anders een betere prijs’ of een objectie als ‘vergelijken’
  • Door gebruik te maken van de ‘isolatietechniek’ meteen te weten of een objectie een ‘ware’ of een ‘fake’ objectie is

Een erg interessante Optie-Module bij dit Programma is zeker: The Salesgame

 

In deze Digitale Coaching Module ‘The Salesgame’ leer ik uw commerciële medewerkers een verkoop-spel spelen waarin afsluiten en objecties behandelen op een aangename manier ‘gespeeld’ kan worden.  Dit geeft al snel een bepaalde ‘routine’ en het spelelement zorgt voor een ontspannen manier van leren.  Dit spel kan dan verder enkele keren per week gespeeld worden (bvb. tijdens de middagpauze) waarna uw salesteam zal merken dat het behandelen van klanten-objecties al snel op automatische piloot zal verlopen.

Het door ons ontwikkelde fysieke spel met de kaarten en casino-chips kan u tevens bij ons bestellen. 

image

Wij spreken graag met u af om deze opleiding of overige Digitale Coaching Programma’s persoonlijk toe te lichten