b2B sales programma's

Practitioner Opleiding in B2B Sales

Dit Programma is ons instap-programma met slechts 2 Digitale Coaching Modules.  Desalniettemin, twee erg belangrijke Modules, want een Salesrep zal altijd eerst moeten zaaien om straks te kunnen oogsten en die ‘zaaien’ is voor een B2B-Salesrep heet Prospecteren, het genereren van Leads en het netwerken.  Op die manier ontstaan er Prospects waarmee hij of zij afspraken kan maken om een krachtige Pitch te brengen die perfect weergeeft wat uw bedrijf zou kunnen betekenen voor deze potentiële klant. 

De Module over het professioneel Pitchen zal een enorme impact hebben op de resultaten.  Eens u uw Salesteam van deze noodzakelijke kennis voorziet, zal u ook de gemiddelde score meteen zien verbeteren. 

Dit B2B Sales Programma bestaat uit de volgende twee Modules:

  • Prospectie, Lead Generation & Netwerken
  • Pitchen met ROI (Return On Investment)

Totaal

36 Opleidingsmovies

Prospectie, Lead Generation & Netwerken

Prospecteren is zelfs voor ervaren verkopers een heikel thema.  Na het volgen van deze module kan een verkoper zoveel effectiever nieuwe Prospects genereren, vooral door zijn kennis over ‘segmenteren’ en het afstemmen van zijn of haar ‘approach’ op de specifieke klanten-segmenten.  Lead Generation kan gebeuren op eender welk moment (bvb. ook in de privé-sfeer van de Salesrep) en levert de meest rendabele klanten op.  Deze klanten hebben niets gekost aan marketing en hebben al vertrouwen vanuit de referentie.  Wie leert om vlot contacten te leggen, bijvoorbeeld op netwerk-events, kan hier constant de vruchten van plukken tijdens de ganse sales-carrière.  Deze Module zal voor de instroom van uw sales-funnel een krachtige ‘booster’ zijn.

Pitchen met ROI (Return On Investment)

Pitchen met ROI is een echte sleutel-module. Eerst zal je op zoek gaan naar potentiële klanten door te netwerken of te prospecteren. Dan hoop je aan deze prospecten je idee, je product of je services te verkopen en een lange termijn relatie aan te gaan met je nieuwe klanten.  Jouw pitch zal daar de sleutel van zijn. Tijdens deze pitch zal de klant bewust of onbewust bepaalde moves maken en het is aan jou om de juiste tegenzetten te doen want,  net als bij schaken is pitchen een zeer strategisch gegeven waar heel wat psychologie en vakkennis bij komt kijken. In elk geval een erg interessante Module voor elke B2B-verkoper die zich sterk wil presenteren bij potentiële klanten.

Uw SALESTEAM zal met dit Programma o.a. de KENNIS verwerven om:

  • Een KOUDE prospectie om te vormen naar een WARME prospectie, waardoor er ook veel minder ‘weerstand’ zal zijn om te prospecteren
  • Zij leren de structuur en het belang kennen van een degelijk CALL SCRIPT dat hun leidraad zal zijn bij telefonische prospectie
  • In deze Module leren zij tevens hoe ze de IDEALE VORWAARDEN kunnen scheppen om een OPTIMAAL verkoopgespreek te bekomen
  • Hoe te reageren op bewuste en onbewuste ‘moves’ die potentiële klanten maken tijdens het Pitchen van je Bedrijf
  • Hoe je een krachtige ELEVATOR-Pitch kan brengen in een tijdsbestek van slechts enkele minuten
  • Hoe je een Pitch kan afsluiten met een krachtige CLOSING om een maximum aan RENDEMENT te realiseren op je Pitches

Enkele erg interessante Optie-Modules bij dit Programma zijn zeker de Modules Afsluittechnieken & Objectiebehandeling

Deze Modules zijn van origine bedoeld voor B2C-verkopers die werkzaam zijn in de High price Retail en dus waardevolle zaken verkopen aan particuliere klanten.  In deze Digitale Coaching Module leer ik commerciële medewerkers om op een zachte manier, maar wel erg duidelijk, te ‘closen’ en aansluitend, ook om te gaan met eventuele objecties of aankoopaarzelingen (nadenken, te duur, vergelijken, etc…) van klanten.  Uiteraard is dit informatie die ook erg interessant is voor B2B-verkopers, is het niet voor hun persoonlijke sales-situaties, dan dikwijls wel om hun klanten te helpen met informatie hoe ze vlotter en makkelijker kunnen verkopen.

Op die manier wordt uw B2B-verkoper een waardevolle informatiebron voor de respectievelijke verdelers van uw producten & services.  

Close-up image of a firm handshake. Man standing for a trusted partnership.

Wij spreken graag met u af om deze opleiding of overige Digitale Coaching Programma’s persoonlijk toe te lichten