Boost uw sales force met digitale coaching

Enkele Modules binnen ons gamma van Digitale Sales Coaching Modules:

CM
TSG
TM
RO
PROI
RDB
PR
PLN
OB
OB Keuken
LS
AT
AT Auto
AT Immo
AT Keuken
motivation_360

De voorbije jaren zijn er vele onderzoeken geweest naar het effect van de digitalisering in de bedrijfswereld en erg specifieke onderzoeken, naar het effect van het digitaal opleiden van Salesteams binnen bedrijven, zoals het onderzoek uitgevoerd door eLearning Industry & Statistics, over niet minder dan 2.500 Sales-organisaties.

Ook dit onderzoek toont aan dat bedrijven die beschikken over degelijke Digitale Sales Coaching Programma’s gemiddeld 218% MEER OMZET maken per Sales-rep en dit met een 24% HOGERE MARGE.

218

Een onderzoek, uitgevoerd door eLearning Industry & Statistics, over 2.500 Sales-organisaties, toont aan dat bedrijven die beschikken over degelijke Digitale Sales Coaching Programma’s gemiddeld 218% MEER OMZET maken per Sales-rep

24

Dit zelfde onderzoek van eLearning Industry & Statistics, toont tevens aan dat bedrijven die beschikken over degelijke Digitale Sales Coaching Programma’s gemiddeld een 24% HOGERE MARGE realiseren.

60

Verder zorgt het voorzien van Digitale Sales Coaching voor een sterke VERHOGING van 25 tot 60% van de RETENTIEGRAAD.  Met andere woorden, … het aanbieden van Digitale Sales Coaching, zorgt ervoor dat uw Salesteam langer bij u blijft werken.

42

Tevens zal het aanbieden van Digitale Sales Coaching ervoor zorgen dat de Sales Force met een flexibele verloning, gemiddeld 42% STIJGING van hun inkomsten ervaren.

Vandaag werken bedrijven in een digitale wereld, en een pandemie als Covid-19 heeft daar als het ware nog een versnelling aan gegeven.  Het opleiden van de Sales Force om flexibel om te gaan met deze digitale veranderingen is cruciaal voor het succes van uw bedrijf.

Is het dan niet meer dan logisch, om ook uw Salesteam op een Digitale manier te ondersteunen met de kennis die zij nodig hebben om succesvol te zijn?

Op dit ogenblik wordt het aantal Salesreps die de Skills en Kennis hebben om succesvol te zijn ingeschat op ongeveer 20% en dat is ook onze ervaring in meer dan 30 jaar Salescoaching wereldwijd.

Bedrijven die gemiddeld lager scoren dan 3 verkopen op 10 aanbiedingen, moeten beseffen dat er nog massa’s omzet te halen valt binnen het bestaande potentiële cliënteel.  De SLEUTEL om dit potentieel te ontluiken, is de KENNIS die nodig is om optimaal te presteren.

Er zijn geen Salesreps die NIET WILLEN verkopen

Het ontbreekt hen enkel aan de KENNIS om de deal NU, VANDAAG af te ronden

 

Digitale Sales Coaching gaat over:

  • Het genereren van een OPTIMALE eerste indruk
  • Het creëren van RAPPORT of de menselijke ‘klik’ met klanten
  • Het bespreekbaar maken van BUDGETTEN
  • Het AFSLUITEN op een zachte, maar duidelijke manier
  • Het leren omgaan met STANDAARD OBJECTIES als ‘nadenken’, ‘te duur’ e.d.
  • Het NONVERBAAL ondersteunen van de woorden met de juiste LICHAAMSTAAL
  • Het steeds opnieuw kunnen MOTIVEREN van jezelf, je collega’s en je KLANTEN
  • Het professioneel PITCHEN van je idee, bedrijf of samenwerkingsvoorstel
  • Het krachtig brengen van je USP’s, afgestemd op het type van klant
  • Het genereren van LEADS op je bestaande cliënteel

Als klanten NIET of ELDERS kopen is dat in 68% van de gevallen omdat ze HET GEVOEL hebben dat de ATTITUDE of de HOUDING van de Salesrep niet OK was

Dit is te voorkomen met een degelijke Digitale Sales Coaching

Hoe werkt Digitale Sales Coaching in de praktijk?

Mobitrain_app_02